Край на бойкота! Испанските националки постигнаха договорка, само две няма да се завърнат в тима


Край на бойкота! Испанските националки постигнаха договорка, само две няма да се завърнат в тима
Снимка: Getty Images

484 0

Футболистките на Испания прекратиха бойкота и се съгласиха отново да играят за националния отбор на страната. Те са постигнали договорка с правителството и Футболната федерация.

Край на бойкота

Припомняме, че дори и след оставката на президента на Федерацията Луис Рубиалес повечето световни шампионки отказаха да се върнат в тима. А причината е желание за допълнителни промени в организацията.

В крайна сметка след среща между футболистките, правителството и Федерацията се е стигнало до разбирателство, като днес ще бъде подписан договор между трите страни, обяви спортният министър на Испания Виктор Франкос. Той допълни, че две от 23-те футболистки, спечелили Мондиал 2023 по-рано това лято, все пак отказват да се върнат в отбора - Мапи Леон и Патри Гуихаро.

Джени Ермосо, която бе целуната от Рубиалес без нейното желание след победата над Англия във финала на Световното първенство, не бе извикана от Томе, за да бъде "предпазена" по думите на треньорката. Самата Ермосо реагира гневно на това решение. "Да ме предпазят от какво? И от кого?", написа тя в Х. Самият Рубиалес наскоро заяви, че не смята за нужно да се извинява.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички