Коутиньо трябваше да напусне терена, за да може Барса да не загуби


Коутиньо трябваше да напусне терена, за да може Барса да не загуби
Снимка: Gulliver/GettyImages

2230 0

Филипе Коутиньо със сигурност ще иска да забрави първия си мач като титуляр за Барселона, след като каталунците се добраха до пълен обрат срещу Алваес, но едва след като бразилският магьосник напусна терена.

Бившият ас на Ливърпул започна като титуляр за "блауграна" в мач от Ла Лига, но още в 23' Джовани Гуйдети даде аванс на гостите на "Камп Ноу". Алвес осъществи мълниеносна атака, при която Ибай изведе бившият нападател на Селта още след центъра сам срещу Тер Щеген - 0:1.

Коутиньо напусна терена още в 66', като на негово място се появи Пако Алкасер. Това е оказа и моментът, в който Барселона заигра на пълни обороти.

В 72' Андрес Иниеста направи шеметен пробив отляво, достигна до аутлиянията и центрира към далечната греда, където Луис Суарес отбеляза от много трудна позиция с воле - 1:1.

В 84' пък мачът беше решен от Лионел Меси, който вкара превъзходен гол от пряк свободен удар. Ла Пулга прати топката в горния ляв ъгъл на вратаря, който нямаше как да отрази изпълнението на №10 - 2:1 и успех за каталунците.

Това беше 18-и успех за Барселона в Ла Лига, като разликата с втория Атлетико Мадрид е цели 11 пункта. Каталунците остават единственият непобеден отбор в Испания, а миналогодишният шампион Реал Мадрид изостава на 19 пункта.

Алавес е с едва 19 точки, като се намира само на 2 точки от зоната на изпадащите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички