Защо отпадането от Купата на Краля е една от най-добрите новини за Реал през 2018-а


Защо отпадането от Купата на Краля е една от най-добрите новини за Реал през 2018-а
Снимка: Gulliver/GettyImages

2593 0

Феновете на Реал Мадрид може да са бесни от изявите на техния отбор в Испания от началото на сезона и за това никой не може да ги съди. Играчите на Зинедин Зидан стартираха кампанията в слаба форма и това се отрази и на класирането им в Примера дивисион. В момента "белия балет" изостава на 16 точки от лидера Барселона, а през седмицата тимът от столицата отпадна и от надпреварата за Купата на Краля след поражение на "Сантяго Бернабеу" от Леганес.

В крайна сметка обаче може да се окаже, че срамното поражение у дома може да донесе предимство на отбора в Шампионска лига. В последните два сезона това е турнирът на "кралския клуб", след като те се превърнаха в първия тим, който защитава отличието си в надпреварата.

На 1/8-финалите Зидан и неговите момчета ще играят срещу френския колос ПСЖ. Не лека задача за Реал, но в крайна сметка именно отпадането ще им донесе огромно предимство. По този начин те си "уредиха" доста по-дълга почивка в сравнение с предстоящия си съперник в Европа. До първия мач между двата тима на Реал им остават два мача - с Леванте и Реал Сосиеда. ПСЖ от своя страна ще трябва да изиграе цели четири срещи - срещу Рен във вторник (Купа на Лигата), с Лил в събота (Лига 1), със Сошо следващия вторник (Купа на Франция) и срещу Тулуза през втория уикенд на февруари (Лига 1).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички