Кой ще замести Тер Щеген в Барселона, ако вратарят напусне?


Кой ще замести Тер Щеген в Барселона, ако вратарят напусне?
Снимка: Getty Images/Guliver

7912 0

Все още не е ясно дали вратарят на Барселона Марк-Андре Тер Щеген ще остане в тима и през следващия сезон. Немският страж не е преподписал договора си на „Камп Ноу“, а настоящият му контракт с клуба изтича на 30-ти юни 2022-ра година.

Евентуално напускане на Тер Щеген поставя каталунците в доста неприятна ситуация, като от клуба вече започват да обмислят варианти за нов титулярен вратар. Някои хора в клуба вече са сигурни, че 27-годишният страж няма да поднови договора си с Барселона и през лятото те ще са принудени да го продадат, за да могат да приберат добра сума от неговото напускане.

Ето кои са потенциалните опции за нов вратар на „Камп Ноу“, ако се стигне до напускането на Тер Щеген:

Ян Облак

Словенският страж се превърна в най-добрия вратар в света след преминаването си в Атлетико Мадрид. Той има откупуваща клауза на стойност 120 милиона евро, а договорът му с „дюшекчиите“ е до 2023-та година. Никой не би оспорил класата на 27-годишния страж, но играта му с крака е слабото му място и това може да е проблем за Барселона.

Давид Де Хеа

Испанският вратар почти всеки сезон бива свързван с трансфер в друг европейски гранд, но в крайна сметка винаги остава в Манчестър Юнайтед. Той е на 29 и все още има доста години пред него във футбола. Също така вероятно би имал желание да се върне в Испания.

Кепа Арисабалага

Франк Лампард и Челси не са особено впечатлени от изявите на Кепа. Кариерата на испанския вратар в лондонския клуб е на приливи и отливи, но той е все още едва на 25 години и има светло бъдеще пред себе си. Той е испанец и познава добре първенството, тъй че би паснал на Барселона.

Джанлуиджи Донарума

Италианският национал започна кариерата си в Милан на много ранна възраст. Много малко вратари имат опита, с който разполага той едва на 21 години, а тепърва италианският страж ще се развива.

Мануел Нойер

Вратарят на Байерн Мюнхен играе изключително добре с крака, но съвсем скоро ще навърши 34 години. Той бе считан за най-добрия страж през последните години. Договорът му с баварския колос изтича през 2021-ва година.

А ето кой европейски колос проявява интерес към Тер Щеген.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички