Кой номер ще вземе Еден Азар в Реал Мадрид?


Кой номер ще вземе Еден Азар в Реал Мадрид?
Снимка: Guliver/GettyImages

11747 0

Най-скъпият трансфер за лято 2019 беше обявен в петък вечер, след като беше официално съобщеное, че Еден Азар е играч на Реал Мадрид. Сделката е за 100 милиона евро, като може да достигне 130 милиона, ако бъдат изпълнени допълнителни условия, упоменати в договора между "белия балет" и Челси.

Следващата седмица се очаква Азар да бъде официално представен пред феновете на "кралския клуб", но голямата дилема е с кой номер ще се подвизава белгиецът на "Сантиаго Бернабеу". Както е известно, любимият номер на крилото е №10. С него той играе за Белгия, както и за Челси, но в Мадрид тя е резервирана за действащия носител на "Златната топка" Лука Модрич.

Почти сигурният номер, с който Азар ще играе, е №7 - фланелката, с която Кристиано Роналдо счупи почти всички възможни рекорди за голове за Реал, а и в историята. Преди това я носеше Раул Гонсалес, а към настоящия момент е притежание на Мариано Диас. Бившият нападател на Лион лично настоя да вземе този номер, но сега или ще бъде продаден, или ще му бъде "предложено" от клуба да предаде номера доброволно.

За това свидетелства и фактът, че в някои официални магазини на "кралете" се продава фланелка с №7 и името на Азар на гърба. Пред "Марка" от един от магазините са потвърдили, че информацията е вярна и е по поръчка на клубното ръководство. Засега обаче няма официално обявление на новината.

Ако не е №7, то Азар може да играе и с №17, с който се подвизаваше известно време в Челси. Колкото е интересно с какъв номер ще играе белгиецът, беше разпален и сериозен спор относно колосалната заплата на Азар в Реал Мадрид (подробности четете в този материал).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички