Кой е помощникът на Сетиен, обиждал звездите на Барселона?


Кой е помощникът на Сетиен, обиждал звездите на Барселона?
Снимка: Getty Images/Guliver

4245 0

Интересен човек от страна на Барселона стана най-обсъжданият след второто Ел Класико за годината. Става дума за помощника на Кике Сетиен, 39-годишният Едер Сарабия. Той влезе в устата на всички, след като бе уловен на камера да крещи гневно по адрес на звездите на Барселона. Младият треньор използваше и доста нецензурни думи в "общуването" си с Гризман, Пике, Меси... Почти никой не беше пожален от дългия му език.

Кой е Едер Сарабия?

Той е по-млад с 22 години от Сетиен, който е играл с баща му в Логронес. Те се запознават, когато Едер е на 8 години. Сарабия също се е занимавал с футбол, но не постига особени успехи и на 23 години става треньо. Той започва в академията на Виляреал и достига до академията на Реал Мадрид.

КИКЕ СЕТИЕН ПОЕ ВИНАТА ЗА ПОВЕДЕНИЕТО НА СВОЯ ПОМОЩНИК

Сетиен вижда талант в младия мъж и двамата имат общи виждания за футбола. Затова Кике покани Сарабия в Лас Палмас. И оттогава работят заедно. Едер отговаря за тренировките и реакцията в хода на мача. В Испания смятат, че за този компонент Сетиен се доверява изцяло на своя асистент.

В щаба на Сетиен Сарабия винаги е бил лошото ченге - именно той крещи най-много от скамейката. Той блъска играчите от своя тим, от чуждия, а също и съдиите. Често е изгонван по време на мач. Всъщност, общо 6 пъти в кариерата. В Барселона още не е. Но Сарабия спори и със самия Сетиен.

"Ако бях старши треньор, не бих искал асистентът ми да ми казва колко съм красив и добър. За това имам майка си. С Кике имаме общи възгледи за футбола, но дори в този случай може да има несъответствия", казва асистентът на треньора на Барселона.

Сетиен се увлича по шахмата извън футбола, докато асистентът харесва колоезденето. Спорт, който импонира на буйната му натура.

Ето какво си позволи в последно време устатият помощник към играчите на каталунския гранд:

Към Гризман: "Ма**а му, Антоан, прати я далеч! Стреляй, ма**а му!"

Към Семедо: "Той не прави нищо, което трябва да прави".

Към Артур, когато загуби позицията си: "Отново, Артур, отново, да му *** ма***та!"

Към Пике: "Стига с тези дълги пасове, Жерар!"(S***, this is s***. These f****** long balls)

Към Де Йонг и Видал: Овиква ги, че са дали топката твърде "евтино"

Към Тер Щеген: "Но каква глупост е това? каква глупост! Играй, тъпак!"

За Бензема на Ел Класико: "Отново Бензема е в състояние да прави каквото, по дяволите, си иска"

Клип показва как Сарабия крещи дори на Меси, опитвайки се да привлече вниманието му. Журналистът Фред Хермел си позволи да каже пред "Gol TV": "Гризман е световен шампион. Кой е Едер Сарабия, за да му каже, че не прави това, което трябва да прави?!".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички