Кога Реал Мадрид официално може стане шампион в Испания?


Кога Реал Мадрид официално може стане шампион в Испания?
Снимка: Getty Images/Gulliver

1668 0

Барселона успя да остави преднината на Реал Мадрид на върха на 4 точки, след като победи по категоричен начин Виляреал. Това означава, че "белия балет" няма как да бъде коронясан като шампион в Ла Лига идния петък при победа в двубоя с Алавес, пише AS. Мадридските издания вече започнаха сметките, кога Реал може да стане шампион на Испания, след като нямат грешна стъпка след подновяването на сезона.

Ако отборът на Зинедин Зидан победи Алавес в петък и Барса успее да постигне само точка от мачовете си у дома в Еспаньол в средата на седмицата и гостуването на Реал Валядолид в събота, Мадрид ще бъде сигурен в 34-ата си титла в Ла Лига още на 11 юли.

Следващата възможна дата за празненства за титлата в Мадрид е понеделник, 13 юли, когато "белия балет" гостува на Гранада. Ако лидерите победят и Алавес, и Гранада, Барса няма да успее да настигне своите съперници, ако не успее да победи Еспаньол или Валядолид. Ако Барса завърши наравно и в двата мача, Мадрид ще има нужда само от четири точки от мачовете си с Алавес и Гранада.

След това Реал Мадрид ще приеме  Виляреал в четвъртък, 16 юли. Независимо от резултатите на Барселона между сега, Мадрид знае, че ще завърши на върха на таблицата, ако победи Алавес и Гранада, а след това няма как да не искат да затвърдят добрата си серия и срещу Виляреал в последното домакинство. А кое се превърна в новия специалитет на Зинедин Зидан - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички