Зидан получи големи похвали от Алегри заради "гениален ход" в Реал Мадрид


Зидан получи големи похвали от Алегри заради "гениален ход" в Реал Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1004 0

Бившият наставник на Ювентус Масимилиано Алегри отправи сериозни комплименти към Зинедин Зидан и Диего Симеоне, като изтъкна един ход на Зизу, който, според него е гениален.

"Невероятна е силата, с която той успява баланс в един такъв отбор с толкова много звезди. Според мен начинът, по който използва Каземиеро е гениален", заяви Алгери пред Marca. Вече около година наставникът е без работа, след като се радели с Ювентус.

"Чоло пък разполага с уникалното качество да създава силен колектив, в който всичките му играчи винаги са съпричастни. Атлетико е една невероятна група от футболисти и треньори. Не знам друг наставник да е постигал такава хармония сред играчите си”, бяха думите му пък за Симеоне.

А относно разликата между Серия А и Ла Лига: "Има повече удоволствие от играта в Испания, независимо от резултата. След като отбор допусне гол, отборът продължава да играе, сякаш нищо не се е случило. В Италия, от друга страна, има много повече любов и внимание към детайлите на играта и тактиката. Мозъкът почти винаги печели над сърцето, като цяло". А ето с кой отбор последно бе свързван Алегри.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички