Кога последно в мач между Барселона и Реал Мадрид не участваха нито Меси, нито Роналдо?


Кога последно в мач между Барселона и Реал Мадрид не участваха нито Меси, нито Роналдо?
Снимка: Guliver/GettyImages

1565 0

Испанският футбол ще бъде разтресен звучно, защото предстои едно от най-емблематичните и очаквани дербита в европейския свят. Време е за "Ел Класико", тъй като Барселона приема големия си съперник Реал Мадрид у дома на "Камп Ноу".

В последните години "кралския клуб" наруши доминацията на каталунците и в момента дори се намира в серия от 3 поредни победи и общо 4 поредни мача без поражение срещу този опонент. Последният успех за "блаугранас" датира от 2 март 2019 година, когато Барселона побеждава с минималното 1:0.

Този им мач обаче бележи началото на една нова ера. Ера без Лионел Меси и Кристиано Роналдо в съставите. Тяхното уникално съперничество тотално пасваше на мегасблъсък от калибъра на Ел Класико и заедно написаха една от най-красивите истории във футбола.

Испанските грандове обаче продължават напред. Реал вече отдавна свикна без португалеца и се стабилизира, докато в противниковия лагер тепърва ще трябва да се съвземат. Това ще е първото дерби между съперниците от 28 октомври 2018 година, в което Роналдо и Меси няма да вземат участие.

Тогава португалецът вече бе в Ювентус, докато Меси лекува контузия. А мачът завършва с разгромното 5:1 за каталунците, като Луис Суарес реализира хеттрик.

Предишният случай пък е доста по-назад във времето - през 2007 година (23 декември). А този мач завършва при минимален успех с 1:0 като гост за Реал.

А ето коя българска телевизия ще дава дербито Барселона - Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички