Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд ще излязат на Реал Мадрид близо 1 милиард евро


Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд ще излязат на Реал Мадрид близо 1 милиард евро
Снимка: Guliver/GettyImages

2269 0

Две от младите звезди на европейския футбол Килиан Мбапе и Ерлинг Холанд ще излязат на Реал Мадрид близо 1 милиард евро, изчислява испанското издание AS. Както е известно, "кралете" проявяват интерес и към двамата нападатели, но привличането им може да затрудни дори и финансов благодетел от ранга на Флорентино Перес.

Президентът на Реал ще трябва да приготви приблизително 852 милиона евро за двамата нападатели, ако иска да ги има в отбора си. В тази сума, разбира се, влизат и заплатите на двамата играчи за следващите шест сезона - времето, за което се предполага, че "белите" ще ги обвържат с договор на "Бернабеу".

Според испанското издание ПСЖ и Борусия Дортмунд ще поискат за своите играчи по около 150 милиона евро, което общо прави 300 милиона. Предполага се, че Мбапе ще иска и космическа заплата, за да подпише с Реал - около 36 милиона евро на сезон, като с данъците сумата набъбва на 72 милиона.

Холанд най-вероятно ще е с по-ниски финансови претенции, като ще се задоволи и с 10 милиона евро на сезон, което означава 20 за Реал на сезон. Така за шест сезона Реал трябва да подготви 552 млн. евро само за заплати, и още 300 за трансферите на двамата играчи. Сметките са груби, но привличането на двамата играчи в Реал определено ще струва скъпо на испанските шампиони.

Преди дни в Испания гръмнаха, че Реал се готви за осъществяването на космически трансфер (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички