Категорично лекарско мнение: Контузията на Гави можеше да се предотврати


Категорично лекарско мнение: Контузията на Гави можеше да се предотврати
Снимка: GettyImages

9725 0

Испания и Барселона изпаднаха в много незавидна позиция, след като Гави получи тежка контузия. Тя ще го извади от игра до края на сезона и е много възможно да бъде аут за Евро 2024.

19-годишният играч се очаква да бъде аут между шест и девет месеца и това доведе до безкрайно разочарование за феновете и на двата тима. Твърди се, че от Барселона са бесни, че Гави е играл 90 минути срещу Кипър, а след това е започнал срещу Грузия. Именно в този двубой бе изваден след 27 минути игра, а испански лекар коментира как се е стигнало то дам.

Как се стигна до контузията?

"Надявах се, че нараняването е с различна степен, но когато видях първото действие, при което коляното му внезапно се обърна, загубих 99% от надеждата. Всичко показва, че е разкъсване на кръстни връзки. За мен той се контузи при първото действие (б.ред. съприкосновение по време на мача)", каза доктор Рипол пред Cadena SER, имайки предвид по-ранен проблем, когато Гави е лекуван от медицинския персонал, но му е позволено да продължи.

Рипол продължи да обяснява, че независимо от това за кой отбор играят, то мачовете, в които взимат участие са прекален голям брой. "Всички контузии са свързани с броя изиграни мачове от футболистите. Колкото повече бягат и играят, толкова по-зле е. Националните отбори искат да печелят, както и клубовете. Това няма да се промени. Това, което трябва да направим, е да адаптираме правилата и календарите. Трябва да се направи нещо, за да се адаптира към настоящата ситуация. Те трябва да разпределят часовете, в които футболистите играят", допълни той. От ФИФА готвят мярка срещу контузиите, но тя изглежда цинична, предвид пълния международен календар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички