В Барселона са бесни на испанския тим и селекционер заради контузията на Гави


В Барселона са бесни на испанския тим и селекционер заради контузията на Гави
Снимка: GettyImages

4292 0

Нараства напрежението между Барселона и Кралската испанска футболна федерация (RFEF) след тежката контузия на 19-годишния Гави. Въпреки че често има известна степен на нервност от страна на клуба относно състоянието и грижата за техните играчи, тази контузия предизвика сериозен гняв.

Напрежение след контузията на Гави

Испанският национал е с със скъсана кръстна връзка на дясното коляно, засегнат е и менискусът. Прогнозите обаче не са никак обнадеждаващи. Очакванията са той да е извън игра минимум за половин година, а вероятно възстановяването му ще се проточи.

Според Mundo Deportivo, в Барселона има огромно разочарование, че националният селекционер Луис де ла Фуенте е почувствал необходимостта да използва Гави от самото начало два пъти поред, след като тимът вече се е класирал за Евро 2024.

Въпреки факта че може да им бъдат дадени 4-5 милиона евро като компенсация от ФИФА, това е малка утеха за Барселона, който отчаяно търси допълнителни доходи. От клуба обаче осъзнават факта, че разходите за техния сезон и играч са много по-високи. Гави изигра всички мачове този сезон, като започна в 23 и влезе от резервната скамейка в останалите четири и пропусна два поради отстраняване. От ФИФА междувременно готвят промяна, с която да облекчат сезона за играчи, но тя изглежда леко цинична предвид цялата програма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички