Карло Анчелоти успокои феновете на Реал Мадрид за Карим Бензема, но ситуацията с Едер Милитао е по-сериозна


Карло Анчелоти успокои феновете на Реал Мадрид за Карим Бензема, но ситуацията с Едер Милитао е по-сериозна
Снимка: Getty Images

1749 0

Старши треньорът на Реал Мадрид - Карло Анчелоти, изрази оптимизъм, че нападателят Карим Бензема ще бъде на линия за неделното (5 февруари) гостуване на Майорка от 20-ия кръг на Ла Лига, въпреки че получи контузия в снощния мач срещу Валенсия и напусна терена след час игра.

"Белия балет" победи "прилепите" с 2:0 на "Сантяго Бернабеу" и отново се доближи на 5 точки до лидера Барселона. Головете бяха дело на Марко Асенсио и Винисиус Жуниор, а освен актуалния носител на "Златна топка", защитникът Едер Милитао също получи травма и бе заменен още в 36-ата минута на двубоя.

"Ситуацията с Карим изглежда като малък проблем, но тази с Милитао е по-сериозна и той няма да бъде готов за неделя", обясни Анчелоти на пресконференцията си след битката с Валенсия.

Относно самата победа Татко Карло заяви: "Като цяло се справихме добре. През първото полувреме не бяхме убедителни, но това е нормално. През втората част съперникът намали интензитета в играта си и ние се възползвахме от това".

"Отборът ни е солиден, а освен това имаме изпълнители с невероятна индивидуална класа. Когато действаме солидно имаме предимство. Запазването на "сухи" мрежи също е много важно! Ако сме стабилни в защита - ще имаме и успехи", допълни треньорът на Реал Мадрид.

*Припомняме, че през следващата седмица испанският гранд ще се включи в Световното клубно първенство. Първият мач за Кралския клуб ще бъде на 8 февруари!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички