Карим Бензема - последният оцелял "галактико" в Реал Мадрид от лятото на 2009 година


Карим Бензема - последният оцелял "галактико" в Реал Мадрид от лятото на 2009 година
Снимка: Getty Images/Guliver

3589 0

През далечната вече 2009 година Флорентино Перес отново е избран за президент на Реал Мадрид. В предизборната си кампания той казва, че ако бъде избран, моментално ще доведе на "Сантяго Бернабеу" най-добрия играч в света. След като печели изборите не минава и една седмица и в испанската столица пристига голямата звезда на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо за рекордните тогава 96 милиона евро.

Но това не е достатъчно на Перес, за да покаже на феновете колко властен президен може да е. В същото лято той пръска 254 милиона за нови играчи. Белия екип облича и най-голямата звезда на италианската Серия А по това време - Кака. В тима идват още играчи като Шаби Алонсо и Алваро Арбелоа от Ливърпул,  Естебан Гранеро от Хетафе, Езакиел Гарай от Расинг Сантандер и Раул Албиол от Валенсия. Последните трима не оставят особено трайна следа в клуба, но това правят останалите привлечени. Сред тях е главният герой на тази история - Карим Бензема, който струва на "кралския клуб" 35 милиона евро, платени на Олимпик Лион.

От всички изброени, в тима в момента остана единствено френският нападател. Той е верен на "белия балет" вече девет години, като скоро ще стартира 10-я си сезон на Бернабеу, отстъпвайки по този показател единствено на капитана Серхио Рамос и Марсело. 

Тогава обаче играчите на Мануел Пелегрини не успяват да прескочат 1/8-финалите в Шампионска лига, а в Испания остава след Барселона, въпреки че събират страхотните 96 точки.

В последните дни силно се спекулира, че Карим Бензема може да напусне, но таранът не пропусна възможността да коментира това в социалните мрежи, като заяви, че няма никакво намерение да преминава в друг отбор. 

Самият Бензема е готов да се докаже пред новия треньор Хулен Лопетеги, който ще има нужда от нова голяма звезда, след като Кристиано Роналдо бе продаден на Ювентус. 

2017/2018 бе най-слабият сезон за французина от както е в Реал, но той все пак успя да се докаже в 1/2-финала и финала на Шампионска лига и да помогне на мадридския гранд да вдигне трета поредна титла от най-комерсиалния футболен турнир. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички