Калдерон: Реал трябва да остави Бейл да напусне без трансферна сума


Калдерон: Реал трябва да остави Бейл да напусне без трансферна сума
Снимка: Getty Images/Guliver

1562 0

Бившият президент на Реал Мадрид Рамон Калдерон разкри, че Гарет Бейл може да напусне „Кралския клуб“ като свободен агент през това лято, след като негов трансфер в английски клуб за 100 милиона евро е пропаднал през миналата година. През миналото лято шампионът на Испания е отказал оферта за Бейл, след като е очаквал, че той ще се превърне в ключов играч за тима през настоящата кампания – нещо, което не се случи.

През този сезон уелсецът създаде редица главоболия на Зинедин Зидан – той бе заснет на резервната скамейка на тима да спи, да се прави, че гледа през бинокъл и дори предпочете да играе голф в същия ден, в който Реал Мадрид отпадна от Шампионската лига от Манчестър Сити. Нещата можеха да са много по-различни, ако Бейл бе осъществил въпросния трансфер в английски клуб през миналото лято. „Знам името на отбора, но нямам право да ви го кажа“, заяви Рамо Калдерон пред ‘talkSPORT’. „Имаше неразбирателство, тъй като Реал Мадрид решиха да не продвават играча, защото се надяваха, че той отново ще стане титуляр за тях. Смятам, че Бейл не искаше нито да напусне, нито да намали заплатата си. Трудно е за всеки клуб да плаща такава заплата, особено в ситуацията в днешни дни“, добави Калдерон.

„Проблемът може да намери своето решение, ако Реал Мадрид остави Бейл да си тръгне без трансферна сума преди края на трансферния прозорец през октомври. Мисля, че агентът му беше тук вчера, за да задейства сделката, но не виждам кой клуб ще има желанието да плаща неговата заплата. И на всичкото отгоре Реал ще иска да получи трансферна сума, това е невъзможно. Мисля, че Реал Мадрид ще го пусне без пари, това ще бъде решението. Но в такъв случай не виждам кой клуб ще плаща 40 милиона евро на година на играч, който е на 31 и е играл рядко през последните два сезона“, каза Рамон Калдерон.

 А ето в какъв конфликт влезе Бейл с Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички