Йохан Кройф и голямото признание към Стоичков за ролята му в Барселона


Йохан Кройф и голямото признание към Стоичков за ролята му в Барселона
Снимка: принтскрийн

4326 0

Легендарният Йохан Кройф е смятал Христо Стоичков за "необходимата брънка", необходима за започването на втората фаза в Барселона. В предаването "Код Спорт" по ТВ+ бе излъчен втори епизод от филма за Кройф, в който бившият треньор на каталунците говори за привличането и ролята на Камата в клуба.

"Колко важен бе Христо Стоичков? Страхотен характер, необходимата брънка, за да започнем втората фаза. Беше може би най-деликатното решение при привличането му. Просто, защото нямаш право на грешка, трябва да си уцелил точния човек. Имахме съгледвачи, които търсеха този тип футболист като него. Бяхме се спрели на трима и избрахме един, това беше той. Но скаутите имат основната роля в избора му", казва Кройф, цитиран във филма.

"Когато решиш да смениш системата в хода на даден мач, твоите футболисти трябва да са на сто процента подготвени за промяната, докато съперникът няма готовност за това твое преобразяване. В този период на адаптация на опонента ти на новия подход в играта, минават поне 5-10 минути, които може да се окажат решителни за крайния изход в мача", добавя още Кройф.

Наскоро Христо Стоичков защити голямата звезда на Барселона Лионел Меси от критиките по негов адрес. "Тези, които твърдят, че няма характер, да си пият по една хубава студена ракия и да ядат салата" (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички