Барселона е направил "пробив" в преговори с ключов халф


Барселона е направил "пробив" в преговори с ключов халф
Снимка: Getty Images

2968 0

Барселона е много близо до това да се договори с полузащитника Гави за нов и по-дългосрочен договор. 17-годишният халф се внедри в състава на каталунците през този сезон, в който има 46 мача във всички надпревари, в които вкара два гола и подаде за други шест.

В Ла Лига той реализира двата си гола в 33 мача, а също така участва в 11 мача от европейските клубни турнири за „блаугранас“.

Договорът на играча изтича през юни, което породи редица спекулации, като се твърдеше, че Ливърпул и Челси от Англия искат да вземат тийнейджъра, който, от своя страна, има желание да заиграе в Англия.

Според COPE обаче Барселона е направил пробив при преговорите с испанския национал и сега са в добра позиция за оформяне на контракта на футболиста. Агентът на играча Иван де ла Пеня и спортният директор на Барса – Матеу Алемани, са провели среща в понеделник, в която са дискутирали бъдещето на младока. Очаква се той да парафира договор до 2027-а година с испанците, като заплатата ще му се подобри значително.

Гави, който заигра още повече в следствие на контузиите на Педри, представи Испания в световни квалификации и стана най-младият играч, който е участвал за Ла Роха. Той също така има големи шансове да попадне в групата на Испания за Мондиал 2022.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички