Приключи ли всичко? Нова грешна стъпка на Жирона доближи Реал Мадрид до титлата (ВИДЕО)


Приключи ли всичко? Нова грешна стъпка на Жирона доближи Реал Мадрид до титлата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2828 0

Жирона направи нова грешна стъпка в битката в Ла Лига, губейки 2:3 като гост на Атлетик Билбао в двубой от 25-ия кръг на испанския елит. Това е 3-тият пореден мач на "жирондинците" без успех в първенството.

Резултата във 2-рата минута откри Алехандро Беренгер. Виктор Циганков възстанови паритета в 49-ата минута, а в 56-ата отново Беренгер направи 2:1. "Червено-белите" повдоха с 3:1 в 60-тата минута с гол на Иняки Уилямс. Крайното 3:2 оформи Ерик Гарсия (75').

Така Реал Мадрид остава едноличен лидер в класирането на Ла Лига с 62 точки на сметката си, докато Жирона е втора с 56 т. Атлетик Билбао от своя страна скъси дистанцията с Атлетико Мадрид за 4-ото място на само 2 точки (49 т. на 51 т.). 

Жирона загуби с 2:3 от Атлетик Билбао

Как се разви двубоят?

Още във втората минута на мача Атлетик Билбао излезе напред в резултата. Алехандро Беренгер си спечели добра за шут позиция и с левия крак насочи топката в долния ляв ъгъл за 1:0.

В 9-ата минута Жирона можеше да се върне в мача. Виктор Циганков проби отдясно и стреля опасно, в срещуположния ъгъл, но стражът на домакините спаси.

Билбао имаше шанс да удвои преднината си в 24-ата минута. Иняки Уилямс получи пас от Бенят Прадос отдясно. Той не се посвени да стреля, но уцели страничния стълб.

До края на първото полувреме инициативата бе по-скоро в ръцете и краката на Атлетик. В заключителните 3 минути от редовното време тимът, воден от Ернесто Валверде, пропусна 2 голови положения.

Вторите 45 минути започнаха с натиск от гостите, който се увенча с успех в 49-ата минута. Циганков бе изведен от Иван Мартин. Той напредна и от близка дистанция прати коженото "кълбо" в мрежата.

"Лъвовете" отговориха с няколко атаки и нов гол в 7 минути по-късно. Беренгер се озова с топка в крака около точката за изпълнение на дузпа. С удар в долния десен ъгъл се разписа за втори път и отново изведе своя отбор напред.

4 минути бяха нужни на домакините да поведат с 3:1. Един от най-активните в редиците на "червено-белите" - Иняки Уилямс, също записа името си сред голмайсторите.

В 63-тата минута Беренгер пропусна да реализира хеттрик. Отново от късо разстояние офанзивният футболист бе неутрализиран от Пауло Газанига. 

Жирона се върна в мача в 75-ата минута. Алейкс Гарсия центрира много добре от пряк свободен удар. Той постави топката на главата на Ерик Гарсия, който с хубав удар направи 3:2. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички