Жирона изигра слаб мач и ликува с точка срещу последния в Ла Лига


Жирона изигра слаб мач и ликува с точка срещу последния в Ла Лига
Снимка: Getty Images

520 0

Кандидат-шампионът на Испания - Жирона, изигра един от най-слабите си мачове в 20-ия кръг на Ла Лига. Каталунският тим направи нулево равенство с последния в испанското първенство - Алмерия, като завърши мача с човек по-малко.

В 80' червен картон получи една от звездите им - Алейш Гарсия, след нарушение в близост до наказателното поле. Жирона се върна на първото място в Ла Лига, но е само с точка пред Реал Мадрид, който ще играе срещу Хетафе в началото на февруари. Алмерия остава последен в класирането с едва 6 спечелени точки.

През първото полувреме Алмерия беше тимът, който имаше по-добри положения пред противниковата врата. Голям пропуск в 35' направи Серхио Арибас, който стреля с глава встрани от вратата. Това бе най-доброто положение за един от двата тима дотук в двубоя.

Три минути преди края на първата част Пауло Гасанига се намери решително след удар от малък ъгъл и отблизо на Арибас. В първата минута на втората част отново Алмерия стигна до чисто голово положение, а вратарят на Жирона ги спаси, отразявайки удар на Лео Баптищао.

В 70' последният в класирането в Испания претендираше за дузпа, след като изглеждаше, че играч на втория в таблицата е играл с ръка в наказателното поле. Не така смяташе обаче реферът на мача, който даде знак играта да продължи.

В 80' каталунският тим остана с човек по-малко, след като Алейш Гарсия извърши нарушение срещу откъсващия се сам напред Мелеро. Съдията извади директен черен картон и прати зездата на гостите под душовете.

В 90+4' Алмерия можеше да стигне до така жадуания успех, но от добра позиция Рамазани стреля над гредата. 

Това е четвърто равенство за Жирона през сезон 2023/24 в Ла Лига, а точката за Алмерия бе едва шеста дотук. Тимът от Андалусия остава без победа след 20 кръга в шампионата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички