Левандовски е отхвърлил офертата на баварците и ще акостира на "Камп Ноу"


Левандовски е отхвърлил офертата на баварците и ще акостира на "Камп Ноу"
Снимка: Getty Images/Guliver

5738 0

Изглежда, че голмайсторът на Байерн Мюнхен - Роберт Левандовски е взел решение да напусне немския тим и да се присъедини към отбора на Барселона, твърди испанското издание "Sport".

Полякът вече е информирал ръководството на баварците, че не приема новата оферта за подновяване на договора му. Контрактът му в Мюнхен изтича на 30 юни 2023 г., но футболистът не иска да се занимава с удължаване на отношенията си, още по-малко с предложените условия. Офертата на баварския клуб е недостатъчна за Роберт и неговия агент Пини Захави: няма подобрение на заплатата (остава фиксирана на 15 милиона евро, плюс 5 „кила“ в променливи) и още една година договор.

Немският спортен вестник "Sport Bild" посочва Хасан Салихамиджич, спортен директор на Байерн Мюнхен, като основен виновник за напускането на Левандовски.

Полякът следва същите стъпки като бившия си съотборник Давид Алаба, който не прие предложението за подновяване и подписа с Реал Мадрид като свободен агент. Сега мисията на тевтонския клуб е поне да получи добра трансферна сума за своя футболист, знаейки, че следващият курс може да бъде безплатен.

И все пак баварците продължават да бъдат активни на пазара, като привлякоха двама от настоящия шампион в Нидерландия.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички