Жерар Пике отговори на обвиненията към Барса за финансовия феърплей и захапа Реал Мадрид


Жерар Пике отговори на обвиненията към Барса за финансовия феърплей и захапа Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

5802 0

Барселона претърпя изключително динамична година, която бе изпъстрена с микс от емоции. През миналото лято "блаугранас" загуби един от символите на тима в последните десетилетия - Лионел Меси, а отборът бе в изключително тежко финансово състояние.

През това лято каталунците са изключително активни на трансферния пазар и вече осъществиха сделки за над 150 милиона евро с привличането на Рафиня, Робърт Левандовски, Жул Кунде, Франк Кесие и Андреас Кристенсен. Това от своя страна предизвика редица критики към тима, който е затънал в много сериозни дългове, но въпреки това си позволява да харчи толкова сериозно за нови играчи.

Не на това мнение е един от капитаните на тима - Жерар Пике, който смята, че това е жизненонеобходимо, за да са конкурентноспособни каталунците на големия противник Реал Мадрид. Той не пропусна да се изкаже и да се заяде с "Лос Бланкос".

" Реал Мадрид може да си позволи в сезон, в който не са спечелили нито един трофей, да похарчат 160 милиона за трима играчи - Иско, Гарет Бейл и Асиер Ияраменди. Барселона не може да направи такова нещо. Наясно сме с това, че сме различни, но не можем да се борим с тях, ако не харчим пари. Очевидно можем да вземем Неймар за 60-70 милиона, но не и да го направим с трима или четирима играчи. Ние не сме бедни, но се състезаваме с най-богатия отбор от всички", заяви Пике.

Вижте още: Роберт Левандовски обвини Бейерн Мюнхен в лъжи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички