Жерар Пике е обвиняван в конфликт на интереси заради своята бизнес компания


Жерар Пике е обвиняван в конфликт на интереси заради своята бизнес компания
Снимка: Getty Images

2691 0

Кралската футболна федерация на Испания е постигнала договорка за комисионна от 24 милиона евро в полза на компанията за спортни събития „Космос“, чийто президент е звездата на Барселона Жерард Пике, за да премести турнира за Суперкупата на Испания в Саудитска Арабия, гръмна испанското издание „Ел Конфиденсиал“.

Информационният сайт разполага с документи и аудио записи на разговори между Пике и президента на федерацията Луис Рубиалес. От тях се разбира, че футболната федерация получава по 40 милиона евро на сезон за всяко от шестте издания на Суперкупата, организирани в Саудитска Арабия от 2020 година (общо 240 милиона евро), а "Космос" получава по 4 милиона евро на година или общо 24 милиона евро.

В един от тези записи Пике отговоря на предложението на Рубиалес, че Реал Мадрид няма да играе извън Испания за по-малко от 8 милиона евро.

„Ако става дума за пари, Реал Мадрид и Барселона ще получат по 8 милиона евро, а след това другите получават 2 милиона евро и 1 милион евро. Това са 19 милиона евро, а вие запазвате 6 милиона евро. Можем дори да настояваме Саудитска Арабия да даде още, като им кажем, че Реал Мадрид може и да не дойде. В Испания те биха спечелили само 3 милиона“, казва Пике.

След като сделката станала факт, Рубиалес изпратил гласово съобщение до Пике, за да го поздрави и да му благодари. „Браво Жери! Не говоря за твоята страхотна игра и гол вчера, а за споразумението, подписано със Саудитска Арабия. Благодаря за всичко, на разположение съм винаги“, отблагодарява се Рубиалес на Пике.

Любопитното е, че това е едно от малкото бизнес начинания, поради които Пике е обвинен в конфликт на интереси, но той изобщо не нарушава етичните кодекси, тъй като той не изпраща парите директно на Кралската футболна федерация на Испания.

 Това бизнес начинание със сигурност ще подсигури Пике за периода след активната футболна кариера. Може би затова той прави изказвания като тези

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички