Жената на скандален рефер от Серия А с писмо заради тормоз и непоносима жестокост


Жената на скандален рефер от Серия А с писмо заради тормоз и непоносима жестокост
Снимка: Getty Images

605 0

Испания и Италия вървят ръка за ръка в много неща, когато става въпрос за футбол. А едно от тях са реферите като епицентър на дебати, спорове и скандали. Тази седмица именно Хил Мансано привлече вниманието след ръководенето му в последния мач на Валенсия – Реал Мадрид.

В Италия пък грешникът на дена е Марко ди Бело. По ирония на съдбата точно той в сряда ще бъде четвърти съдия на Реал Мадрид - Лайпциг в реванша от осминафиналите на Шампионска лига.

Реферът забърка един от най-големите скандали в Ла Лига

За втори път този сезон роденият в Бриндизи съдия е изправен пред санкция. Миналия петък той изгони трима играчи на Лацио в мача им срещу Милан (0:1). Двубой, който също доведе до още 12 картона. През август миналата година Ди Бело отново бе в центъра на италиански съдийски спор. Тогава мачът между Ювентус и Болоня, в който той не даде категорична дузпа в полза на Болоня, му донесе наказание за 36 дни, до 2 октомври.

Още: Илкай Гюндоган отново е недоволен от Барселона, очаквал е повече индивидуалност

Изправена пред лавината от атаки срещу съпруга си, Карла Фоджано реши да публикува писмо в Instagram за това, което преживяват двамата.

Съпругата на италианския рефер не разбира тази "невиждана жестокост"

"Не е лесно да пишеш, не е лесно да останеш уравновесен. Никак не е лесно, но трябва да бъда, за да не се оставя да бъда повлечена и погълната от тази буря от омраза. Не искам да говоря за съдийство, не ми е интересно да говоря за футбол и футболисти, но не мога да не говоря за спорта, защото той вече не е спорт. В него няма място за омраза и насилие. Обаче минаха два дни и кой знае още колко ще последват, в които най-неописуемите злини и вражди се изсипват върху един човек.

Това е безпрецедентна медийна и социална жестокост. Живеем в историческа епоха, в която насилието и малтретирането се осъждат и дистанцират, но въпреки това сме способни да мразим, очерняме, малтретираме и обиждаме нашите съседи.

Още: Шави съжали за пропиляната възможност, назова "единственото позитивно" след Атлетик Билбао 0:0 Барселона

Не съм тук, за да защитавам Марко, тъй като той сам е способен да го направи. Тук съм, за да бъда до вас, за да мога да ви освободя от емоционалното бреме, което сте понесли. Тук съм, за да си спомните, че зад униформата, извън терена, далеч от камерите, стои човек.  Тук е Марко Ди Бело, там е неговата сила, неговото достойнство и много повече, което нищо и никой никога не може да заличи. „Всред една трудност се крие възможност“ (Алберт Айнщайн) С любов! Карла", написа сърпугата на италианския съдия. А Реал Мадрид може да загуби Винисиус за минимум 4 мача след скандала във Валенсия

Още: Барселона последва Реал и Жирона - загуби точки и ценни играчи в Билбао

Удар за Барселона: Двама важни играчи се контузиха на "Сан Мамес" в рамките на 20 минути

Ас на Барселона натъжен от решението на Шави: Той беше причината да дойда тук

Атлетико Мадрид живна срещу Бетис, Алваро Мората профука дузпа, но след това се реваншира (ВИДЕО)

Валенсия даде малко информация за Муктар Диакаби след тежката контузия в мача срещу Реал Мадрид

Реал Мадрид взе най-логичното решение след червения картон за Джуд Белингам

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички