Барселона последва Реал и Жирона - загуби точки и ценни играчи в Билбао


Барселона последва Реал и Жирона - загуби точки и ценни играчи в Билбао
Снимка: Getty Images

1285 0

Барселона последва примера на Реал Мадрид и Жирона и също загуби точки в 27-ия кръг на Ла Лига. Каталунците направиха нулево равенство с Атлетик (Билбао) на "Сан Мамес". 

Настоящият шампион на Испания развали серията си от 4 поредни победи над "баските" в първенството, като днешните домакини все пак ги победиха при последната им среща - за Купата на Краля.

Реал остава на 8 точки пред каталунците

Мачът донесе големи главоболия на треньора Шави Ернандес, който загуби двама важни играчи в рамките на 20 минути. Първи на тежкия терен в Билбао се контузи Френки де Йонг, а след него и Педри. И двамата бяха заменени преди почивката.

Първото полувреме не предложи много чисти голови положения, за което способства донякъде и тежкият терен в Билбао. Поради същата причина гостите загубиха двама от най-важните си играчи - Френки Де Йонг и Педри.

В 16-ата минута домакините предявиха претенции за дузпа в своя полза, но съдията не видя основание за такава.

В 24' Френки де Йонг нарани глезена си при борба за висока топка и беше изведен с количка от терена. на мястото му влезе Фермин Лопес.

В 31' Барселона стигна до най-добрата си възможност през първата част. Унай Симон излезе неразчетено, без да предвиди удар от дистанция на Жоао Кансело. Наложи се Йерай Алварес да чисти пред голлинията.

Двадесет минути след травмирането на Де Йонг, Педри също пострада и напусна играта. На мястото му на терена влезе Ламин Ямал.

В началото на втората част Иняки Уилямс стигна до 2 удара, които преминаха покрай целта. В 49' Кубарси самоотвержено отне топката на Беренгер, преди той да стреля от наказателното поле. Намесата на 17-годишния защитник бе рискова, но оправдана.

В 67' щабът на Барселона изрази бурни претенции за дузпа, след като Беренгер извърши нарушение срещу Ламин Ямал, но съдията не обърна внимание на исканията на гостите.

С напредването на играта каталунците се впуснаха в търсене на попадение, но не успяваха да изработят опасна голова ситуация.

Шави Ернандес предприе тройна смяна в 76', като извади от игра Рафиня, Кристенсен и Кубарси, за да пусне Феликс, Ромеу и Мартинес. Ернесто Валверде пък освежи атаката си, пускайки Виялибре на мястото на Гурузета.

Нулевото равенство провали плановете и на двата тима - Барселона остана на 8 точки зад лидера Реал, а можеше да ги доближи на 6, а Атлетик е на 5 пункта зад топ 4. 

Съставът на Атлетик: Симон, Де Албенис, Паредес, Алварес, Диас, Весга, Гарсия, Беренгер, Иняки Уилямс, Гомес, Гурузета

Съставът на Барселона: Тер Стеген, Араухо, Кубарси, Кунде, Кансело, Гюндоган, Кристенсен, Де Йонг, Рафиня, Педри, Левандовски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички