Шави съжали за пропиляната възможност, назова "единственото позитивно" след Атлетик Билбао 0:0 Барселона


Шави съжали за пропиляната възможност, назова "единственото позитивно" след Атлетик Билбао 0:0 Барселона
Снимка: Getty Images

1847 0

Късно снощи (3-ти март) Барселона не успя да се възползва от грешната стъпка на Реал Мадрид и да намали изоставането си от "белия балет", завършвайки 0:0 при визитата на Атлетик Билбао от 27-ия кръг на Ла Лига.

Със спечелената точка каталунците събраха актив от 58 и така останаха на третото място във временното класиране - на един пункт зад втория Жирона и на осем зад Кралския клуб.

Коментарът на Шави

"Беше ни много трудно да влезем в двубоя. Изглежда не бяхме разбрали колко е важно да печелим единоборствата и да избегнем натиска. Не изиграхме добър мач и така и не се почувствахме комфортно на терена. Бяхме окей през първите 15-20 минути, но не и в останалата част от срещата", призна Шави след последния съдийски сигнал, а след това допълни:

Шави

"Трябва да бъдем самокритични и да се подобрим значително, ако искаме да сме конкурентоспособни. Пропиляхме добра възможност (б.р. - да намалим изоставането си от Реал) и съм разочарован. Винаги обаче ще има подобни мачове - мачове, които са грозни. Единственото позитивно нещо от тази вечер е начинът, по който стояхме в защита".

Още до почивката Барса загуби двама важни футболисти заради травми - Френки де Йонг и Педри...

Френки де Йонг

"Двете контузии пред първото полувреме определено ни повлияха. Нямахме късмет. И двамата са много важни за нашия стил на игра. Според мен ще бъдем без тях за няколко двубоя. Отборът се опита да се бори, но създадохме много малко положения", констатира треньорът на Барселона, а за финал добави:

"Не смятам, че не показахме достатъчно амбиция. Може би просто трябва да вярваме повече в това, което правим. Нужна ни е повече вяра!".

*За Барселона предстои домакинство на Майорка от 28-ия кръг на Ла Лига - 8-и март (22:00 часа българско време).

Четете всички последни новини около Барселона в SportLive.BG

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички