Ясни са тримата кандидати, които ще спорят за президентския пост в Барселона


Ясни са тримата кандидати, които ще спорят за президентския пост в Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

760 0

Жоан Лапорта, Виктор Фонт и Тони Фрейша са трите кандидати, останали в битката за нов президент на Барселона. Бившият президент Лапорта, който за последно бе на поста през 2003-2010, получи най-много одобрени подписа от трите останали кандидати, става ясно от клубно изявление. Един от кандидатите – Емили Русо, оттеглил кандидатурата си по рано през деня.

Изходът от изборите, които са насрочени за 24 януари, ще бъдат ключови за бъдещето на голямата звезда на каталунците Лионел Меси и това дали той ще остане на „Камп Ноу“ и през следавщия сезон. Аржентинският национал, чийто договор с „блаугранас“ изтича след края на настоящата кампания, вече заяви, че няма предпочитания сред кандидатите за нов президент и се дистанцира от изборите.

Припомняме, че Меси подаде молба за трансфер през миналото лято, но тя не бе приета от вече бившия президент на Барса Жосеп Мария Бартомеу. Самият аржентинец неведнъж заяви, че очаква от новия президент на клуба да има ясна визия за това как да върне испанският гранд на пътя на трофеите след колебливи последни 2-3 години.

Междувременно Лапорта разкри, че е имало възможност Кристиано Роналдо да заиграе в Барселона (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички