Героят за Барселона дори не е бил роден, когато тимът последно стига до дузпи


Героят за Барселона дори не е бил роден, когато тимът последно стига до дузпи
Снимка: Guliver/GettyImages

1229 0

Испанският гранд Барселона надделя много трудно над Реал Сосиедад в полуфинален двубой от Суперкупата на Испания. Каталунците трябваше да минат през изпълнения на дузпи, където въпреки двата пропуска на Антоан Гризман и Френки де Йонг, все пак победиха.

В герой за тях се превърна младата надежда Рики Пуч, който не получава никак много шансове за изява при Роналд Куман. Роденият през 1999 година футболист застана зад топката при решаващото изпълнение и не трепна, за да донесе успеха на своя тим.

А Барселона не бе стигал от много, много време до изпълнения на 11-метрови наказателни удари, които да определят победител. За последен път това се случва преди повече от 20 години - през 1998 година, когато каталунците побеждават Майорка във финал за Купата на Краля.

Така се стигна до куриозната ситуация, в която Рики Пуч - героят за Барса срещу Реал Сосиедад, дори не е бил роден, когато за последно неговият отбор е стигнал до изпълнения на дузпи. В двубоя отсъстваше Лионел Меси, за когото Роналд Куман призна, че може да пропусне и финала за Суперкупата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички