Изненада още на старта: Севиля откри сезона в Ла Лига с поражение!


Изненада още на старта: Севиля откри сезона в Ла Лига с поражение!
Снимка: Getty Images

1564 0

Новият сезон в елитното испанско първенство Ла Лига бе открит с изненада, след като Севиля загуби гостуването си на Осасуна с 2:1 в първия мач от шампионата. Андалусийци, които завършиха четвърти през миналата кампания, сега тръгват с поражение.

Осасуна започна силно срещата и откри още в деветата минута чрез Чими Авила, който се възползва от асистенция на Пеня. Само две минути по-късно обаче Севиля отвърна на удара, изравнявайки резултата след попадение на Рафа Мир.

В следващите минути двата тима играха равностойно, но липсваха опасни положения пред някоя от двете врати. В 72-ата минута Папу Гомес извърши нарушение в наказателното поле на Севиля, а Осасуна получи дузпа. Аймар Орос изпълни наказателния удар и реализира.

До края Севиля така и не намери път към вратата на Осасуна и се примири със загубата. Така Осасуна временно оглави класирането в Ла Лига с 3 пункта, преди да се изиграят и останалите девет срещи от първия кръг, които са разпределени по три на ден в събота, неделя и понеделник.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички