Истинска легенда на Барселона: Само двама играчи имат повече трофеи от Бускетс


Истинска легенда на Барселона: Само двама играчи имат повече трофеи от Бускетс
Снимка: Getty Images

1189 0

Серхио Бускетс обяви официално решението си да напусне Барселона в края на сезона, където безспорно остави името си в историята и се превърна в легенда на клуба.

Бускетс спечели цели 31 титли, откакто премина в първия отбор под ръководството на Пеп Гуардиола през сезон 2008/09. Само Лионел Меси (35) и Андрес Иниеста (32) са спечелили повече трофеи за "блаугранас".

И ако нищо извънредно не се случи в лигата, халфът ще настигне Иниеста и ще стане вторият най-титулуван играч в историята на Барселона. Междувременно Бускетс спечели Световното първенство през 2010 г. и Европейското първенство през 2012 г. с Испания, преди да обяви оттеглянето си от Ла Роха в края на Световното първенство през 2022 г.

Как Барселона се опитва да замени Бускетс

Това няма да е никак лесна задача и Шави Ернандес знае това, тъй като се опитваше да убеди бившия си съотборник да остане на мястото си още един сезон. Шави винаги е показвал, че Бускетс е основна част от отбора. Заедно те формираха най-добрата полузащита в историята на Барселона и испанския национален отбор.

Очаква се Френки де Йонг да стане титулярен полузащитник на Барселона/ Позиция, на която той се чувства комфортно, както многократно е заявявал. Напускането на Бускетс бележи края на най-славната ера в историята на клуба, тъй като той е един от последните играчи, останали в Барселона от отбора, спечелил шест титли през 2009 г. Другият беше Жерар Пике, който се оттегли по време на паузата на Световната купа. Бускетс обяви решението си за напускането с дълго и емоционално обръщение към всички фенове на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички