Иско и Хамес - дуото, за което мечтахме, получихме и... ни разочарова


Иско и Хамес - дуото, за което мечтахме, получихме и... ни разочарова
Снимка: Guliver/GettyImages

1835 0

Желанието на мнозина да видят заедно на терена Иско и Хамес Родригес се сбъдна срещу Бетис при победата с 2:1 - успех, изкачил столичани на върха в Ла Лига. Статистиката обаче е критична към двамата техничари и е категорична - двамата не са съвместими в стартовия състав на Зинедин Зидан. 

Хамес игра като дясно крило и издържа на терена едва 50 минути, когато Зидан го замени с Лукас Васкес. За това време колумбиецът имаше почти нулева заслуга в нападение, след като пробивите му не се получаваха и почти не влизаше в наказателното поле.

След смяната на Иско с Марко Асенсио пък Реал Мадрид заигра по-разнообразно в нападение и имаше по-добри шансове, докато испанският национал гледаше отстрани. Той помагаше значително повече в дефанзивен план, но определено не помогна достатъчно за по-доминиращо представяне от страна на Реал Мадрид.

Проблемът обаче не е само в двамата играчи. "Белия балет" вкара и двата си гола след центрирания, но през останалото време нямаше особена идея как да се справи със защитата на Бетис в разиграване. Това поставя въпроса за игровия облик на Реал и дали проблемът е в играчите, или по-скоро в тактическите постройки на Зинедин Зидан?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички