Главоблъсканицата за Зинедин Зидан и Реал едва сега започва


Главоблъсканицата за Зинедин Зидан и Реал едва сега започва
Снимка: Guliver/GettyImages

1962 0

Зинедин Зидан и Реал Мадрид се измъкнаха "сухи" от тежката поредица от мачове, която можеше да изхвърли тима от Шампионска лига и сериозно да навреди на шансовете за титла в Примера дивисион. Малко преди паузата за мачове на националните отбори "белия балет" се върна на върха в Испания (две точки пред Барселона и мач по-малко), а освен това за втори път спечели с 3:1 срещу Наполи. Но проблемите пред френския специалист тепърва предстоят.

След паузата за международни мачове "кралете" се завръщат на терена на 2-и април и ще трябва да изиграят 9 мача в рамките на само 28 дни. Причината е в отложения от първенството двубой срещу Селта Виго, който може да се окаже ключов за титлата в Ла Лига. Освен това през април е и "Ел Класико", което е на 23-и.

Това означава, че "белия балет" ще има средно по един мач на всеки три дни, и то точно след мачовете на националните отбори. Както е известно, почти целият състав, с който разполага Зизу, ще участва в подобни мачове, а в Реал се притесняват сериозно от факта, че след всяка такава пауза някои играчи се връщат контузени.

Освен това през април отборът има много тежки мачове, а Зидан ще е принуден да ротира постоянно състава си, за да не се стигне до мускулни контузии, които обикновено траят по около месец - фатални 30 дни за всеки един отбор, особено в края на сезона. Досега френският специалист се справи страхотно с тази задача, но април е тестът, който трябва да издържи с отличен, ако иска да запази шансовете за дубъл на "кралете".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички