Иниеста се завърна с гол за Купата на Краля


Иниеста се завърна с гол за Купата на Краля
Снимка: Getty Images/Guliver

1593 0

Барселона нямаше никакви проблеми в първия си 1/16-финален двубой срещу Уеска и като гост стигна до категорична победа с 4:0.

Мачът не тръгна добре за каталунците, които още в 11' можеха да допуснат гол след грешка на Тер Щеген, но късметът покри гостите.

Само минута по-късно Ракитич стреля отлично от пряк свободен удар и откри резултата, а в 15' Андрес Иниеста, който се завърна след контузия, беляза участието си в мача с красив гол от 20 метра.

Пропуските пред вратата на домакините бяха доста, като Ракитич уцели и греда, но в 38' Педро реализира за 3:0 и реши всичко в срещата.

През втората част каталунците намалиха значително темпото, но в 71' Рафиня все пак отбеляза за 4:0 със силен удар от границата на наказателното поле, а топката рикошира и в крак на защитник в син екип.

Луис Енрике даде шанс на голяма част от резервните си футболисти, като почивка получиха Алваш, Пике, Масчерано, Шави, Меси, Неймар, Суарес и други, но техните заместници дадоха заявка за титулярни места.

Голямото разочарование беше Дъглас, който беше привлечен през лятото. Той рядко участваше в изграждането на атаки, а освен това допусна ключови грешки в защита, които доведоха до опасности пред Тер Щеген. На два пъти немският страж трябваше да спасява своите заради вересиите на своя съотборник.

След 12 дни е реваншът на "Камп Ноу", като се очаква Луис Енрике да използва още по-експериментален състав.

Напред в турнира вече се класираха Реал Мадрид и Севиля.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички