Голово завръщане на Хесе беляза 17-ата поредна победа на Реал (ВИДЕО)


Голово завръщане на Хесе беляза 17-ата поредна победа на Реал (ВИДЕО)

1965 0

Реал Мадрид се класира безпроблемно за 1/8-финалите в турнира за Купата на Краля, след като възпитаниците на Карло Анчелоти разбиха с 5:0 полу-аматьорския Корнея и с общ резултат 9:1 продължават уверено защитата на този трофей.

Вечерта беше белязана от завръщането на Хесе Родригес, който през март тази година получи тежка контузия в мача срещу Шалке от Шампионска лига и не беше играл в продължение на 258 дни. Той отбеляза 5-ия гол в срещата след асистенция на Иско.

Иначе самият двубой беше рецитал на Хамес и Иско, които отбелязаха първите 3 попадения. Хамес откри след асистенция на Иско в 16’, а двамата си размениха ролите в 32’, когато испанският плеймейкър беше точен. 2 минути по-късно Хамес отбеляза красив гол, но не успя да запише хеттрик, след като отстъпи мястото си на юношата на клуба Муньос през второто полувреме.

4-ия гол падна след автогол на Ихоноса, който заби топката в собствената си врата след акция на Чичарито, който смени Бензема в титулярния състав.

Благодарение на днешното си страхотно представяне Хамес вече има 9 гола през сезона, което е само 2 по-малко от попаденията, които Анхел Ди Мария вкара през целия минал сезон. Освен това колумбиецът е вторият играч с гол в 4 надпревари през сезона (Примера, Шампионска лига, Купа на Краля и Суперкупата на Испания). Липсва му единствено попадение за Суперкупата на Европа, където Роналдо отбеляза 2 попадения. Кристиано обаче все още не се е разписвал за Купата на Краля, но не е и играл.

Роналдо изгледа победата от трибуните заедно със своя син, а дори неговата липса не прекъсна серията от победи на Реал. „Белия балет” продължава да надгражда рекорда си и вече има 17 поредни успеха във всички турнири.

Kарло Анчелоти реши да даде почивка на част от основните си състезатели, като дори заложи на третия вратар Фернандо Пачеко. Медран и Начо бяха сред титулярите, като Кристиано, Бензема и Бейл бяха оставени дори извън групата. Щастливата новина беше завръщането в състава на Хесе Родригес, който почна на пейката.

Началото беше крайно слабо за „кралския клуб”, който губеше почти всяко единоборство, а „Сантяго Бернабеу” се смълча в първите минути, когато Корея можеше да отбележи от дузпа. Изпълнението на Бонике беше крайно разочароващо и той дори не намери рамката на вратата.

Това подейства отрезвяващо на играчите в бяло, които зачестиха опасните си атаки и логично се стигна до гол в 16’. Иско блесна в ролята си на плеймейкър като с прекрасен пас изведе Хамес, а колумбиецът с копване даде аванс на своите.

В 32’ комбинацията между двамата се повтори, но този път асистент беше Хамес. В подобна комбинация той изведе испанския си колега, който също преодоля гостуващия вратар без особени проблеми. Само 2 минути по-късно продължителна акция премина през Чичарито, който с пета пусна за Хамес, който от 18 метра с прецизен удар вкара втория си гол в срещата – 3:0 и всичко в срещата беше ясно.

През втората част паднаха нови два гола, като в 61’ Чичарито се измъкна в наказателното поле и стреля, а Инохоса си заби автогол. Минути преди това пък на терена се беше появил Хесе, чиито отигравания бяха посрещани винаги с аплодисменти.

В 77’ удари и часът на звездата от „Ла Фабрика”, който получи фантастичен пас от Иско и с премерен удар фиксира крайното 5:0, с което Реал Мадрид се класира за 1/8-финалите в турнира.

 


[HD] Real Madrid vs Cornella 5-0 All Goals... by RealMadridRealFans

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички