Има причина, поради която Реал Мадрид купува евтино и тя се казва...


Има причина, поради която Реал Мадрид купува евтино и тя се казва...
Снимка: Guliver/GettyImages

2557 0

Очакванията за голямо трансферно лято от страна на Реал Мадрид за трети пореден летен прозорец не се оправдаха. "Белия балет" отказа да привлече куп големи имена от Висшата лига, Серия А и Франция, но все пак се подсили за новия сезон, макар и не по начина, по който искаха Хулен Лопетеги и феновете на тима.

Дългогодишното преследване на Де Хеа отстъпи пред ниската цена на Тибо Куртоа (35 милиона евро). Привлечен беше десният бек Одризола за същата сума, а в петък по обед с клуба ще подпише Мариано Диаз, който беше привлечен срещу 22 милиона евро от Лион, само година след като "кралете" го продадоха на френския тим за 8.

Причината за завръщането на нападателя обаче не е толкова във впечатляващата му визитка от изминалия сезон, в който вкара 21 гола. Флорентино Перес го връща за земестник на Карим Бензема, защото е... евтин, пише "Marca"! В "кралския клуб" са наясно, че играч от калибара на Мариано струва далеч повече на свободния пазар, но заради различните клаузи в договора с Лион Диаз се завръща срещу много "скромна" сума. Освен това неговото идване на "Сантиаго Бернабеу" не пречи по никакъв начин на плана на Флорентино Перес да привлече Неймар.

Бразилският ас е големият "виновник" за скромните харчове на испанския гигант, който има на разположение над 300 милиона евро за трансфери. Такива обаче липсват, защото трансфер на Неймар се е превърнал във фикс идея за президента на Реал, чиято операция ще се проведе още от старта на 2019 година. Неговата идея е да привлече Неймар за наследник на Кристиано Роналдо, а и да го превърне за втори пореден път в най-скъпия транфер на планетата. План "Б" пред него е Килиан Мбапе, ако сделка за Неймар няма. Все пак голямата цел на Перес е причината в последните години Реал да не е големият играч на трансферния пазар - роля, която хегемонът в Шампионска лига изпълняваше във всяка една година със строителния магнат начело. Той иска да е в отлична финансова позиция и дори катарските собственици на ПСЖ да не могат да устоят на неговата оферта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички