Играчите на Барселона искат извънредни избори, избрали са си и треньор


Играчите на Барселона искат извънредни избори, избрали са си и треньор
Снимка: Getty Images/Guliver

2258 0

Съблекалнята на Барселона няма никакво колебание: каталунският клуб трябва да свика президентски избори. Един от заместник-капитаните на отбора Жерар Пике посочи, че след кошмарната загуба в Шампионска лига с 8:2 в петък от Байерн Мюнхен, клубът има нужда от големи промени.

Според вестник AS всички водещи фигури в отбора са съгласни с думите на Пике, дори и с това, че е необходимо някои от ветераните да бъдат пожертвани за сметка на следващото поколение. „Аз ще съм първият, който да напусне, ако това е най-доброто за отбора“, каза Пике.

Играчите признаха вината си за загубата от Байерн, признавайки, че са надценявани, но също така вярват, че години на хаотично вземане на решения от управленско ниво доведоха до тяхното унижение от Лисабон. Те смятат, че не са били достатъчно подготвени тактически.

Играчите очакват от президента Хосеп Мария Бартомеу да бъде достатъчно смел и да пренасрочи за по-ранна дата президентските избори, които по план трябва да се проведат през лятото на следващата година. Освен това опитните играчи в тима виждат човек, който познава Барса до основи и чиято личност може да вдъхнови играчите – Шави Ернандес. И именно той трябва да поеме отбора. А Христо Стоичков побесня след погрома за Барселона и посочи кои хора трябва да си тръгнат от клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички