Играчите, които спорят за званието "издънка на века" в Реал Мадрид, събрани в 1 състав


Играчите, които спорят за званието "издънка на века" в Реал Мадрид, събрани в 1 състав
Снимка: Getty Images/Guliver

67427 0

Реал Мадрид е един от най-успешните клубове в световен мащаб и съвсем очаквано през "Сантяго Бернабеу" са минавали някои от най-големите имена в този спорт. Въпреки това, може да се каже и обратното - привличани са някои играчи, които меко казано са разочаровали с представянето си.

Испанският вестник "Marca" дори нарежда 11-ка на "кралския клуб", съставена от най-големите издънки на века в клуба - дали заради дадените пари, положените усилия, или друг фактор. Представяме ви я с информация за всеки един от тях:

Вратар: Кико Касия - той пристигна през 2015-а година, като трябваше да се конкурира с Кейлор Навас за титулярното място, след като преговорите за Давид де Хеа не успяха да се осъществят. За 3 години и половина така и не впечатли с изявите си.

Защитници: Данило - Реал Мадрид заплати 31,5 милиона евро, но след груби грешки и неубедително представяне на бразилеца, той нямаше шанс да се пребори с Дани Карвахал за титулярното място отдясно на защитата.

Джонатан Уутгейт - той чакаше цяла година, за да направи своя дебют. Въпросният двубой обаче бе кошмарен - автогол и червен картон срещу Атлетик Билбао. Негативният старт на кариерата с "бялата" фланелка така и не се подобри и големият талант, който само на 19 години бе в националния отбор, загуби ценно време от кариерата си. Той бе привлечен през 2007 година и според мнозина тогава бе най-лошото попълнение за века.

Уолтър Самуел - централният бранител дойде срещу 25 милиона евро след страхотно представяне с фланелката на Рома. Още през следващото лято обаче, след повече от кошмарен сезон на "Сантяго Бернабеу" той се завърна в Серия А, където направи име.

Тео Ернандес - имайки предвид огромните усилия, които бяха положени, за да бъде привлечен от Атлетико (Мадрид) - меко казано не си заслужаваше. Той записа само 13 участия за "белия балет" преди да бъде даден под наем в Реал Сосиедад, а след това да бъде продаден на Милан.

Полузащитници: Асиер Ияраменди - той дойде като обещаващ 23-годишен халф през 2013-а година срещу 32 милиона евро. Две години по-късно - той се върна в Реал Сосиедад, след като не успя да се наложи в "кралския клуб" при Карло Анчелоти.

Нури Шахин - той дойде с огромни очаквания като огромен талант, направил дебюта си за Турция едва 17-годишен. В Борусия Дортмунд показваше страхотни игри, но на "Бернабеу" така и не успя да впечатли Жозе Моуриньо и дадените 10 милиона евро бяха напразно. След няколко престоя под наем, той се върна в Дортмунд, но вече не беше същият играч.

Жюлиен Фобер - той дойде под наем от Уест Хям за 2-рата част от сезон 2008/09. Никой не вярва, че този трансфер изобщо се осъществява и напълно оправдава очакванията за пълен провал. Само две появи и общо 54 минути за Фобер с екипа на Реал и е върнат обратно.

Нападатели: Ройстън Дренте - Реал Мадрид успя да привлече ексцентричното крило от Фейенорд за 14 милиона евро през 2007 година. Изявите извън терена обаче бяха за сметка на доброто му представяне на терена и той непрестанно бе отдаван под наем, а кариерата му тръгна безславно надолу.

Хавиер Савиола - въпреки че това бе трансфер, за който не бе платена никаква сума - попада в този състав. Той дойде от Барселона в Реал, но меко казано не оправда очакванията. По време на двата сезона повечето появи бяха от пейката и през 2009 година премина в Бенфика.

Антонио Касано - още един играч с твърде много проблеми извън терена. Един от главните проблеми бе спречкване със сънародника си - тогавашният наставник на "белите" Фабио Капело. В крайна сметка остана само един сезон, след което пое към Сампдория.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички