Играч, впечатлил в Ла Лига този сезон, е готов да отреже два английски гранда заради Реал Мадрид


Играч, впечатлил в Ла Лига този сезон, е готов да отреже два английски гранда заради Реал Мадрид
Снимка: Getty Images

2260 0

Габри Вейга е едно от откритията в Ла Лига през този сезон. Играчът на Селта Виго привлече интерес от няколко клуба от Висшата лига, включително Арсенал, Нюкасъл и Манчестър Юнайтед.

Съобщава се за оферта по-близо до дома, а именно, че Реал Мадрид е много запален по идеята да привлече младежкия испански национал, който отбеляза девет гола и регистрира три асистенции в Ла Лига през 2022-23.

Фаворит ли е Реал Мадрид за подписа на испанеца?

20-годишният футболист има освобождаваща клауза от 40 милиона евро и има два английски клуба, които са готови да я платят. Остава решаващата дума на Реал Мадрид и според испанското издание Cadena SER играчът би предпочел да се присъедини към "белия балет". Ако Мадрид е готов да предложи 40 милиона евро, Габри Вейга може да избере "Бернабеу" като следваща стъпка в кариерата си въпреки интереса от Висшата лига.

Мадридчани наблюдават Габри Вейга няколко пъти със Селта този сезон, където той се разбира страхотно с клубната легенда Яго Аспас - 15 години по-възрастен от него. През май той удължи договора си със Селта до юни 2026 г., но е един от най-нископлатените играчи в отбора.

Засега намерението на полузащитника е да продължи да подобрява добрата си форма за настоящия си клуб, към който се присъедини на 11-годишна възраст. Наскоро наставникът на Селта Карлос Карвалал похвали играча: "Той е скромен, трудолюбив и се подобрява много. С това и с таланта си той може да достигне много високо ниво". Съвсем наскоро Реал Мадрид бе свързан и с играч от Висшата лига, който е желан и от Манчестър Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички