Христо Стоичков няма вяра на Жоан Лапорта: Барселона не е в добри ръце


Христо Стоичков няма вяра на Жоан Лапорта: Барселона не е в добри ръце
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

1122 0

Финансовото състояние на Барселона буди огромно безпокойствие във всички, които обичат каталунския клуб. През последните години се води ожесточена битка, за да се преодолеят някои от проблемите, като президентът Жоан Лапорта в повечето случаи обира негативните нагласи.

Легендарният играч на Барселона Христо Стоичков също е сред хората, които са близо до клуба и не спират да се притесняват за състоянието на шампиона на Ла Лига.

Стоичков няма пълна вяра на президента на Барселона

"Притеснен съм за икономическото състояние на Барселона. Те имат около 2 млрд. дългове и сега плащат 1,2 милиарда евро, за да инвестират в стадиона. Всяка година този дълг расте", сподели Стоичков пред "Relevo".

За Стоичков голяма част от вината е на вратата на Лапорта, на когото той не вярва напълно като лидер на Барселона. "В някои неща му вярвам, а в други не. От икономическа гледна точка не сме в добри ръце. От футболна гледна точка, да. За всичко, което направи, за да подпише играчи, отборът е готов, той е готов да побеждава.

"Това, което ме притеснява най-много, е икономиката. Как хората обясняват икономиката на Барселона? С толкова много дългове, понякога обясняват едно нещо, понякога нещо друго и не е ясно. Хората не му вярват. Има много хора, които не му вярват". По-рано се появи информация, че Барселона дължи около 200 млн. евро само за минали трансфери и една част от тях трябва да бъдат изплатени още тази година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички