Христо Стоичков не би гласувал за Джуд Белингам: Вкара головете си за три месеца, но какво донесоха те?


Христо Стоичков не би гласувал за Джуд Белингам: Вкара головете си за три месеца, но какво донесоха те?
Снимка: Getty Images

1898 0

Българската легенда Христо Стоичков даде своята оценка за качествата на Джуд Белингам. Според него английският национал има шанс да се бори за "Златна топка" в следващите години редом с Ерлинг Холанд и Килиан Мбапе. Според Стоичков головете на Белингам все още не означават нищо, тъй като не е спечелил титла.

Коментар за актуалните звезди във футбола

"Не оспорвам качествата на Белингам. Има много класа и интелект, за мен е микс между Лаудрпу, Кака и ранния Погба. Бъдещето е негово. Ако играе така, ще бъде в състезанието с Мбапе и Холанд за следващите "Златни топки". Но какво спечели той през 2023 с Борусия Дортмунд и Реал Мадрид? Нищо. Вкара головете си за три месеца. Но какво донесоха те на Реал? Нали знаете какво казва приятелят ми Моуриньо за титлите. А как свърши Бундеслигата? Борусия Дортмунд имаше две точки пред Байерн 90 минути преди края. Играеше вкъщи с Майнц.

Какво стана в последните 5 минути? Тухел пусна в игра Мусиала, който вкара за Байерн, а Борусия завърши наравно. След като Гави не може вече да участва в "Голдън Бой", бих гласувал за Мусиала или Балде, който спечели титлата и Суперкупата на Испания с Барселона. Не за Белингам", казва Стоичков за новата звезда на Реал Мадрид пред "Tuttosport".

Стоичков коментира и новата звезда на Барселона Ламин Ямал: "Той има неудържим дрибъл, но трябва много още да учи тактически. Трябва му треньор от типа на Кройф, за да узрее. Но днес го няма Кройф. Дори и големият Гуардиола или Клоп и Анчелоти не са като Йохан". Стоичков призна, че мисли да се завръща да живее в Европа, но не в България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички