Видни личности и четирима президенти уважиха Христо Стоичков на големия му празник


Видни личности и четирима президенти уважиха Христо Стоичков на големия му празник
Снимка: Lap.bg

11034 0

На голяма церемония днес легендарният български футболист - Христо Стоичков, откри своя музей "Зала на славата". На събитието присъстваха редица видни личности, бивши футболисти, като Камата дори бе уважен и от четирима президенти на България.

"Щастлив съм и горд, че устоях това, което си поставих като цел като дете. Направих го, защото сме една малка държава. Нямам какво да се доказвам, искам това да е един спомен за това откъде съм минал аз и подрастващите да видят историята", сподели Камата.

Румен Радев, Росен Плевнелиев, Георги Първанов и Петър Стоянов уважиха откриването на Музея на славата на Христо Стоичков в София. На практика, от всички държавни глави на България след промените, липсваше единствено покойният д-р Желю Желев.

Стоичков неслучайно бе избрал датата 17 ноември, на която се навършват 30 години от незабравимия мач на "Парк де Пренс", в който България победи с 2:1 Франция и се класира за Световното първенство в САЩ през 1994-а.

Сред гостите беше Димитър Пенев, както и някои от съотборниците му в националния отбор - Красимир Балъков, Наско Сираков, Даниел Боримиров, Радостин Кишишев, Бончо Генчев, Пламен Николов. Да уважат Камата бяха дошли бившият и настоящият кмет на София - Йорданка Фандъкова и Васил Терзиев, както и куп спортни легенди, сред които Стефка Костадинова, Армен Назарян, Петър Лесов, Таня Богомилова.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Христо Стоичков изведе героите от САЩ 94' до голяма победа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички