Христо Стоичков се завръща да живее в Европа, но няма да е в България


Христо Стоичков се завръща да живее в Европа, но няма да е в България
Снимка: Ivan S. Ivanov / LAP.bg

9475 0

Легендарният български футболист Христо Стоичков даде интервю за италианския спортен всекидневник "Tuttosport" при откриването на своята "Зала на славата" в София.

В него носителят на "Златната топка" направи любопитно изказване, че обмисля да се върне да живее в Европа и по-специално в испанския град Малага. "И всъщност мисля да се върна у дома. Бих искал да се върна да живея в Европа, по-точно в Малага, и да работя само на непълен работен ден като коментатор в мексиканската телевизия TUDN".

Прогноза за италианско дерби и Серия А

Освен това италианското издание го попита за класата в Серия А, както и за двубоя между Ювентус и Интер. "Този сезон Серия А е много по-равностойна за разликата от миналата година, когато Наполи отвори огромна разлика с останалите. Забелязвам, че в момента отборите до шесто място в класирането могат да се борят за титлата".

"Дербито Ювентус - Интер може да е решаващо. Казвам, че ще свърши 2:2. Ювентус тази година има херметически затворена защита и играе по-нападателно. Алегри напипа нещата след два трудни сезона. Мисля, че "бианконерите" ще атакуват, а Интер е готов за контраатака. Лаутаро Мартинес е неудържим. Влахович е нападател, който има всичко. Той мина и през контузии.

Струва ми се, че не получава толкова добри топки, колкото, когато беше във Фиорентина. Душан е балканец като мен, ако не вкара, изпада в параноя. На мен като ми се случеше така, отивах при Кройф и му казвах: "Мистер, по-добре ме извади от игра, защото съм много нервен". Убеден съм, че когато Влахович се върне към головете, ще бъдат много трудни времена за защитниците", сигурен е Стоичков. А само преди дни той изведе героите от САЩ 1994 до нов успех.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички