Хеттрик на Неймар и гонитбата за титлата продължава (ВИДЕО)


Хеттрик на Неймар и гонитбата за титлата продължава (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

2276 0

Барселона записа убедителна победа с 4:1 при гостуването си на Лас Палмас в мач от предпоследния кръг на Примера Дивисион. Неймар записа хеттрик, а Луис Суарес добави един гол в 27'. За домакините се разписа Педро Бигас.

Шансовете на Барса за защита на трофея обаче станаха много малки след победата на Реал Мадрид над Севиля. "Белите" трябва да изгубят цели три точки в оставащите си два шампионатни мача - срещу Селта и Малага.

Срещата започна с по-добри положения за Барселона. В 6' Меси засече топката от ъглов удар от зоната около точката на дузпата, но насочи удара си с глава на сантиметри над напречната греда. В 13' отново Меси пробва, този път с удар от извън наказателното поле, но защитник блокира удара. 3 минути след него и Неймар пробва да пробие през отбраната на Палмас, но без резултат.

В рамките на две минути обаче каталунците излязоха с два гола преднина напред в резултата.В 25' отбраната на "жълтите" бе хваната неподготвена. След невероятен пас на Иниеста, Луис Суарес напредна и отклони надясно към Неймар, който реализира.

След по-малко от две минути гостите вкараха и втори гол. Суарес се измъкна от защитата, овладя пас от Алба и сам срещу вратаря технично насочи по диагонала - 0:2.

 

В 33' Боатенг имаше шанс да върне своя тим в мача, но Те Стеген го изправари и стигна пръв до топката.

Втората част стартира като същинска голова фиеста. В 63' Хесе се отличи с чудесен пас, намери Педро Бига в наказателното поле, който се възползва от ситуацията стреля ниско, за да оплете топката в мрежата и намали преднината на Барса. Това обаче изглежда, че само ядоса каталунците и за 3 минути отбелязаха още 2 попадения.

Първо перфектен прехвърлящ пас от Иван Ракитич намери Неймар, който скочи най-високо и заби отблизо топката с глава в дясната страна на вратата.  В 71' Жорди Алба демонстрира страхотен поглед и подаде отново към Неймар, който от наказателното поле оформи своя хеттрик, както и крайния резултат.

Преди мача

Каталунците са на върха в класирането с равен брой точки с Реал Мадрид, но и мач повече от големия си съперник. Така “Кралете” са големият фаворит за титлата, която ще бъде първа за тима от 2012 година.

Защитникът Жереми Матийо е под въпрос за двубоя заради контузия в глезена, докато мускулна травма ще извади от строя друг френски национал Лукас Дин. Сержи Роберто е наказан, а Жерард Пике не попадна в групата за мача заради контузия. Лионел Меси ще опита да счупи още един рекорд на “Естадио Гран Канария”. Това е единственият стадион на отбор от елита, на който не е вкарвал гол.

Треньорът на домакините Кике Сетиен разкри през седмицата, че ще напусне Лас Палмас след края на сезона и мачът с Барселона се явява последен за него на “Гран Канария”. Тана и Весенте Гомес  няма да вземат участие в срещата заради контузии. Твърдо аут са още Кевин-Принс Боатенг и Дани Кастелано.

Стартовите състави:

Лас Палмас: Варас; Маседо, Лемос, Бигас, Елдер Лопеш; Монторо; Момо, Меса, Виера, Хесе; Боатенг

Барселона: Тер Стеген; Дин, Масчерано, Юмтити, Алба; Ракитич, Бускетс, Иниеста; Меси, Суарес, Неймар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички