Спорен гол на Реал даде начало на разгрома срещу Севиля (ВИДЕО)


Спорен гол на Реал даде начало на разгрома срещу Севиля (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

2922 0

Реал Мадрид победи Севиля у дома с 4:1 в двубой от предпоследния 37-ми кръг на испанското първенство. Два гола реализира Кристиано Роналдо, а по един път се разписаха Начо и Тони Кроос.

Първото попадение обаче доста дискусионно, тъй като стената все още не построена, а Начо изпълни фаула. За Севиля точен беше Стеван Йоветич през втората част

Реал бе по-активният отбор и залужено се поздрави с успеха, тъй като след попадението на Севиля не допуснаха инициативата им да бъде отнета. Домакините започнаха да атакуват още с началните секунди. След няколко добри атаки, в 10' се стигна и до откриване на резултата чрез Начо.Тогава защитникът ритна топката в мрежата, преди да бъде построена стена при пряк-свободен удар. Гостите протестираха за това, но съдията зачете куриозното попадение.

В 23' Кристиано Роналдо удвои резултата. Първо Хамес отправи удар към вратата, но стражът спаси, а португалецът добави на опразнената врата. 

 

Последваха обаче силни момента за Севиля с няколко пропуска. В 31' Кореа се промуши през защитата и се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но опитът му беше отразен от Кейлор Навас. Минута по-късно отново негов удар разтресе напречната греда.

В 40' Йоветич беше близо до отбелязването. Той овладя подаване в наказателното поле, но ударът бе насочен право към Навас.

4 минути от началото на втората част бяха необходими на гостите, за да върнат едното попадение. Йоветич не се поколеба да шутира от границата на наказателното поле и изстреля топката точно в долния десен ъгъл.

Това попаденияе активизира домакините, които започнаха да задържат топката продължително. В 78' Кристиано отново блесна с попълнение, той шутира от воле от границата на наказателното поле, което влетя във вратата от горната част на лявата греда.

6 минути по-късно Кроос овладя подаване на Начо и не остави никаква интрига.

Преди мача

Реал и Барселона са в яростна битка за титлата, като каралунците в момента са на първо място заради предимство в директните сблъсъци, точките , които имат двата тима обаче са равни. "Белия балет" обаче е с мач по-малко в състава си. До края на първенството Реал гостува на Селта в отложен мач и на Малага, докато каталунците имат визита на Лас Палмас и посрещат Ейбар.

Днес изнедващо от групата отпадна Марсело, като Зинедин Зидан е решил да му даде почивка заради натоварената програма на тима.Заради контузии Зидан няма да използва още Дани Карвахал, Пепе и Гарет Бейл

Стартовите състави:

Реал Мадрид: Навас, Рамос, Варан, Начо, Роналдо, Кроос, Хамес, Ковачис, Асенсио, Мората, Данило

Севиля: Рико, Карисо, Меркадо, Пареха, Ленгле, Краневитер, Нзонзи, Витоло, Васкес, Корея, Йоветич

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички