Гюндоган: Скоро спечелих Шампионска лига - ще се опитам да помогна и на Барселона


Гюндоган: Скоро спечелих Шампионска лига - ще се опитам да помогна и на Барселона
Снимка: Getty Images

1203 0

Звездното лятно попълнение на Барселона - Илкай Гюндоган, бе представен пред медиите в понеделник. Той направи своите първи изказвания като футболист на каталунците. 

Пред репортерите германският национал отговори на най-любопитните въпроси и обясни какво Левандовски и Гуардиола, не са успели да го убедят. 

Съвсем скоро опитният шампион на Европа ще започне да се подготвя наравно с новите си съотборници, а след това ще излети за турнето в САЩ. 

Изказването на Гюндоган

"Гуардиола не успя да ме убеди да остана, защото аз бях много ясен. Ние се познаваме от седем години, в последния сезон бях капитан на отбора му. Понякога се разбираме само с поглед и този път стана точно така.

Той беше първият, на когото се обадих, защото искаше да знае какво съм решил. Бяхме във ваканция, но му се обадих и споделих всичко. 

Убеден съм, че мога да допринеса с моя опит, за да помогна на отбора и на по-младите. Искам да помогна най-вече в Европа, след като наскоро спечелих Шампионската лига.

Говорих с Левандовски след приятелския мач между националните отбори и си направихме снимка. Когато стана дума за Барселона, ме очарова пламъкът в очите му, като говореше за отбора и града. Той не ме е убеждавал, защото вече бях взел решение, но беше много хубаво да видя, че е щастлив тук", обясни Гюндоган.

Следете всичко около Барселона през лятото със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички