Гуардиола разкри срещу кой Меси изпитва най-голям кеф от футбола


Гуардиола разкри срещу кой Меси изпитва най-голям кеф от футбола
Снимка: Getty Images/Guliver

2837 0

Бившият треньор на Барселона Хосеп Гуардиола заля с комплименти бившия си възпитаник Лионел Меси. Испанският треньор говори по време на благотворително събитие в Белфаст.

"Меси е най-добрият играч в света. Бог е замахнал с вълшебна пръчка и е спуснал Лео на земята. Това момче може да вкарва по 3 гола в един мач. Той притежава инстинкт да решава съдбата на мачовете. Мисля, че специално феновете на Манчестър Юнайтед добре знаят това", каза Гуардиола, цитиран от вестник "AS".

"Меси е специален, защото може да играе на всяка позиция. Той е много интелигентен играч. В арсенала си има много умения, но най-голямото му предимство е конкурентността. Влиянието на Меси върху отбора се заключава в това, че съотборниците му разбират: той е там и те могат да разчитат на него. Това много отпуска отбора и той може да играе за удоволствие. Партньорите на Лео знаят, че той може да вземе топката и с подаване или гол да реши съдбата на мача", допълва мениджърът на Манчестър Сити.

"Най-много от всичко той изпитва удоволствие от футбола, когато играе на финал или срещу Реал в Мадрид", разкрива още Гуардиола.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички