Какво още може да постигне Меси след подновения договор с Барселона


Какво още може да постигне Меси след подновения договор с Барселона
Снимка: Getty Images/Guliver

2406 0

Суперзвездата на Барселона Лионел Меси официално поднови договора си с клуба, което означава, че ще е част от тима до лятото на 2021 година. Безспорно аржентинецът е най-добрият играч, който каталунците някога са имали в редиците си, а рекордите, които подобрява набъбват с всеки изминал сезон. Какво още обаче може да постигне Лео, след като ще играе на "Камп Ноу" още четири сезона?

Да се превърне в играча с най-много титли от Шампионска лига

След като турнирът прие името Шампионска лига през 1992 година, играчите с най-много трофеи са печелили европейската корона четири пъти. В момента Меси е един от шестимата, които са постигали това нещо. Кларън Зеедорф, Самуел Ето`о, Шави, Кристиано Роналдо и Андрес Иниеста също могат да се похвалят с четири златни медала от най-комерсиалния футболен турнир.

Да се превърне в голмайстор №1 на Шампионска лига

Това е една от многото битки, които има да води със суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо. В момента голмайстор №1 на "белия балет" има 106 попадения, а на сметката на Лео те са 94.

Да спечели битката с Кристиано за това "Кой е най-добрият играч на своето поколение?"

Роналдо изпреварва Лео Меси в битката по между им през последните години относно индивидуалните награди. Очаква се Кристиано да завоюва пета Златна топка, след като направи дубъл с Реал, а по този начин той ще се изравни с Меси.

 

Да спечели още веднъж шест титли в една календарна година

Нито един отбор до момента не е постигал това, което Барселона на Пеп Гуардиола направи. А именно - да спечели шест титли за 12 месеца - шампион на Испания, носител на Купата на Краля, на Шампионска лига, на Суперкупата на Европа, на Суперкупата на Испания и победите в Световното клубно първенство . Най-близко до това постижение са били Интер с Жозе Моуриньо/Рафаел Бенитес, Байерн Мюнхен с Юп Хайнкес/Гуардиола и Барселона под ръководството на Луис Енрике с по четири титли.

Да спечели значим трофей с Аржентина

С тима от "Камп Ноу" Меси е печелил всичко... по няколко пъти. Това, което липсва във витрината му обаче е трофей с родната Аржентина. Все още Лео има възможността да спечели Световно първенство или Копа Америка, което ще сложи край на спора кой е по-добър - Меси или Марадона. Такива спорове все още съществуват в Аржентина.

Да играе на обновения "Камп Ноу"

Това може да се окаже трудно постижение за аржентинеца, тъй като стадионът на Барселона трябва да бъде реконтруиран за началото на сезон 2021/2022 година. Ако обаче Меси поднови договора си с тима за още една година, той ще успее да изиграе последните си мачове на обновеното съоражение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички