Голове и греди между Реал Мадрид и Алмерия, но вечерта бе на Бензема (ВИДЕО)


Голове и греди между Реал Мадрид и Алмерия, но вечерта бе на Бензема (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3661 0

Реал Мадрид заслужено спечели домакинството си на Алмерия от 32-рия кръг с 4:2, като три от попаденията през първата част бяха дело на Карим Бензема още през първата част - 5-тата, 17-тата и 42-рата минута (от дузпа).

В добавеното време на първата част падна и попадението на Лазаро за 1:3. Второто полувреме донесе по още един гол в двете врати - първо Родриго се записа и сред голмайсторите, докато Робертоне оформи крайното 2:4 в 61-вата минута. 

По този начин столичани поне временно се доближават на 8 точки от лидера Барселона, докато преднината пред градския съперник Атлетико е 5 точки. Алмерия е 15-и с едва 2 точки пред зоната на изпадащите.

Трябва да се отбележи, че в заключителните 15 минути на срещата бе отменена дузпа за домакините след преглед с ВАР, но самите те нацелиха лявата, дясната и напречната греда в рамките на броени минути. 

Бензема оформи своя 3-ти хеттрик в рамките на месец и вече е на само гол от водача сред голмайсторите - Роберт Левандовски (18).

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! Срещата започна по възможно най-добрия начин за фаворита, след като комбинацията между дуото Винисиус - Бензема за пореден път даде резултат и французинът откри за 1:0!

Video edited on Kapwing

Френската суперзвезда се "отпушва" най-накрая след 3 срещи без попадение, а днешното идва в специален ден за Бензема и семейството му!

ГОЛ! Перфектното взаимодействие между опитния нападател и бразилските суперзвезди даде резултат и в 17-тата минута, но тогава заслугата бе на Родриго!

Video edited on Kapwing

Именно и 22-годишният офанзивен играч направи емблематична асистенция, след като топката бе напът да напусне очертанията на терена, но той я запази и междувременно премина покрай бранител. Чак тогава дойде подаването към Бензема и съответно попадението за 2:0!

ГОЛ! В 42-рата минута Рамазани извърши нарушение след нерачетен шпагат в наказателното поле и секунди по-късно Бензема оформи своя хеттрик от бялата точка. Той стреля в долния десен ъгъл! 3:0!

Video edited on Kapwing

ГОЛ! В добавеното време на първата част представящият се цялостно на високо ниво Рамазани се реваншира за дузпата и изведе Лазаро, който "разстреля" Куртоа за почетно попадение през полувремето! 3:1!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! Голеадата продължи след едва 120 секунди от втората част, след като Дани Себайос намери Родриго и бразилецът освен в асистент, се превърна и в реализатор за 4:1!

ГОЛ! Робертоне успя да намали до 2:4 в 61-вата минута, след като се появи в игра едва 4 минути по-рано! Той се възползва от добро центриране на Портийо и наказа Куртоа.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Камавинга, Рюдигер, Милитао, Васкес, Себайос, Чуамени, Кроос, Родриго, Винисиус, Бензема

Алмерия: Мартинес, Родригес, Чуми, Ели, Мендес, Рамазани, Коща, Де ла Хос, Портийо, Пуигмал, Лазаро

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид продължава да преследва лидера Барселона в опит да защити титлата си. Мадридчани заемат втората позиция с актив от 65 пункта - 12 по-малко от каталунците. Алмерия пък се бори за оцеляването си на 15-то място с 33 точки.

През изминалия кръг Реал допусна шокиращо поражение с 2:4 от Жирона, а сега мнозина вярват, че мадридчани ще отприщят цялата си ярост срещу Алмерия, който успя да победи Хетафе в последния си мач в Ла Лига.

Двата тима се срещнаха на 14 август в първата среща от шампионата, а тогава "лос бланкос" надделя с 1:2 след попадения на Лукас Васкес и Давид Алаба.

Главен арбитър на двубоя днес ше бъде Гилермо Куадра.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички