Големият летен трансфер на Барселона... мечтаеше до скоро за Реал


Големият летен трансфер на Барселона... мечтаеше до скоро за Реал
Снимка: Getty Images

14789 0

В разгара на Европейското първенство по футбол Барселона обяви най-големия си летен трансфер - привличането на нападателя Мемфис Депай от Олимпик Лион. Договорът на нидерландеца с френския клуб изтича на 30 юни и той преминава на "Камп ноу" като свободен агент. Контрактът му с каталунския клуб е до края на юни 2023 година.

Различни европейски спортни медии припомнят, че 27-годишният играч е имал голямо желание да облече фланелката на кръвния враг на настоящия си отбор - Реал Мадрид. Подобно изказване той е направил преди около 5-6 години.

"Мисля, че някой ден ще се преместя в Реал. Да, това е сериозна цел", споделя Депай. Това е по времето, в което беше футболист на Манчестър Юнайтед, но почти не играеше.

"Загубих себе си в Манчестър. Тогава обвинявах всички: Ван Гаал, Моуриньо, чувствах, че целият свят е срещу мен. Много неприятно, че така и не достигнах нужното ниво", каза Мемфис преди няколко години.

Във Франция с екипа на Лион той показа не само напредък на ментално ниво, но и на футболно. Депай стана по-разностранен нападател, чиято финкционалност не се ограничава само с измествания от фланга към центъра. А защо спортният директор на Лион Жуниньо критикува Депай вижте тук. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички