Години назад - кога за последно Реал, Барса и Атлети не бяха на полуфиналите за Купата?


Години назад - кога за последно Реал, Барса и Атлети не бяха на полуфиналите за Купата?
Снимка: Getty Images/Gulliver

3392 0

Този сезон в Купата на Краля привържениците стават свидетели на много изненадващи резултати. След като Атлетико (Мадрид) отпадна още на 1/16-финалите от непретенциозния тим на Леонеса, четвъртфиналите в турнира поднесоха още редица изненади.

Първо носителят на трофея Валенсия неочаквано приключи участието си след поражение от Гранада, след това по-нискоразредният Мирандес отстрани Виляреал, за да се стигне до отпадането и на Реал Мадрид, и на Барселона. Трябва да се върнем много години назад, за да открием случай, в който едновременно каталунците, "кралския клуб" и Атлети не са били на полуфиналите.

За последно това се е случило през сезон 2002/03. Тогава двойките са Майорка - Депортиво и Реакреативо - Осасуна. Финалът е между Майорка и Рекреативо, като е спечелен от Майорка с 3:0. А за последно никой измежду Реал и Барса не е бил на полуфинал през 2009/10, когато тимовете са Сантандер - Атлетико (Мадрид) и Хетафе - Севиля, а във финала Севиля побеждава "дюшекчиите" с 2:0.

А защо медиите в Испания обвиниха Зинедин Зидан, че не е приел сериозно турнира - вижте в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички