Френки Де Йонг: Целим се в требъл, можем да спечелим Шампионска лига


Френки Де Йонг: Целим се в требъл, можем да спечелим Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

3157 0

Полузащитникът на Барселона Френки Де Йонг коментира представянето си за тима дотук, както и целите на отбора през сезона. Холандецът подписа с каталунския гранд през миналия януари, но стана пълноценна част от тима през лятото на 2019 година.

"В тези първи месеци в Барса записвам много игрово време и това винаги е добър знак през първата година. Засега съм доста доволен от представянето си, но не изцяло. Сигурен съм, че мога да се справя много по-добре", коментира младата звезда пред "Mundo Deportivo".

Той говори и за треньорската смяна в отбора. Както е известно, през януари тази година клубът уволни Ернесто Валверде и назначи Кике Сетиен. "Има някаква разлика между двамата, но тя не е толкова голяма. И двамата се стремят да държат играта под контрол и през по-голямата част да се владее топката. Те обаче подреждат състава в различни игрови схеми", сподели холандският национал.

"Требъл? Разбира се, ние все още се стремим да го постигнем. Не може да правиш друго, когато вашето име е Барселона. Можем ли да спечелим Шампионска лига? Да, мисля, че можем. Можем да го направим", отсече Де Йонг. "Работим много усилено и мисля, че ще се подобрим значително. Все още имаме нужда от време за адаптиране към новите тактики и всичко останало след смяната на треньора. Но съм сигурен, че всичко ще бъде наред", завърши халфът. А с какво иска да бъде запомнен Кике Сетиен вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички